Over ons

Onze missie
Handenenpolsen.nl wil dat alle patiënten met een hand of polsprobleem de beste behandeling krijgen die mogelijk is om goed te kunnen functioneren op het werk en thuis. 20% van alle botten bevinden zich in de handen en polsen, en een relatief groot deel van je hersenschors wordt gebruikt om ze aan te sturen. De interactie tussen de tientallen ligamenten en 18 kleine spieren in hand en pols is ingewikkeld en zorgt voor een nauwkeurige balans. Een complex en veel gebruikt onderdeel van het lichaam. Alleen door te specialiseren op hand- en polsgebied, kan de beste behandeling worden gegeven.

Onze visie
Met adequate kennis van de ingewikkelde anatomie van de hand en pols kan veelal met goed lichamelijk onderzoek de correcte diagnose worden gesteld. Vanwege de complex opbouw en aansturing van handen en polsen, kan alleen door verdieping in deze materie de juiste diagnose worden gesteld en de beste behandeling ingezet.

Wij vergroten de kennis in de keten van behandelaars
De kennis op het gebied van handen en polsen ligt bij een beperkt aantal supergespecialiseerde behandelaars, zoals FESSH geaccrediteerde specialisten en handfysiotherapeuten. Om een goede behandeling van dit onderdeel van het lichaam mogelijk te maken, is het noodzakelijk dat de hele keten van behandelaars meer kennis op doet over dit gebied, de behandelingsmethodes die binnen de eigen werkomgeving kunnen worden uitgevoerd en weet waar de gespecialiseerde behandeling mogelijk is.

Voor behandelaars en patiënten
Handenenpolsen.nl richt zich op alle professionals in de zorg die in hun praktijk met handklachten en polsklachten geconfronteerd worden. Wij geven interactieve cursussen, waarbij u de inhoud aan de hand van zelf te selecteren modules kunt samenstellen. Via deze site kunt u meer informatie inwinnen over de verschillende mogelijkheden op het gebied van scholing. Indien u zelf een hand of polsprobleem heeft, bekijk dan ook onze behandelmogelijkheden.

 

Reageren is niet mogelijk