Huisartsen

Geaccrediteerde scholing voor huisartsen en SEH artsen op het gebied van handen en polsen. Stel uw eigen cursus samen aan de hand van de modules. Behandeling van handen en polsen door huisartsen en SEH artsen

Cursusavond: Oefenen van injecteren op fantoomhanden

Aan bod komen het injecteren in de hand, veel voorkomende aandoeningen en hand- en ergotherapie. Het is een avond waarin de nadruk ligt op het oefenen op het injecteren op fantoomhanden van veel voorkomende aandoeningen zoals CMC1 artrose, CTS (carpaal tunnel syndroom), Quervain, TVS (triggerfinger).

De nascholing is geaccrediteerd bij Stichting KOEL voor 3 uur. Voor data en lokatie neem contact op via de website.

Cursusavond: Herkennen en behandelen van polsletsels.

In deze avondvullende cursus, bedoeld voor huisartsen en fysiotherapeuten, wordt dieper ingegaan op de anatomie en biomechanica van het polsgewricht. Aan de hand van verschillende ongevalsmechanismen en type klachten zullen veel voorkomende – maar ook veel gemiste- letsels besproken worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan SL dissociatie, waarom en hoe dit leidt tot een SLAC wrist, scaphoid nonunion en SNAC wrist, TFCC letsel en DRU instabiliteit. Veel aandacht wordt besteed aan hoe u deze aandoeningen kunt herkennen in uw praktijk. Zowel anamnese als lichamelijk onderzoek van het polsgewricht worden uitgebreid toegelicht en geoefend. Zodanig dat u er verzekerd van bent dat u dit -nog beter- in de praktijk kunt gaan toepassen.

De nascholing is geaccrediteerd bij Stichting KOEL voor 3 uur. Voor data en lokatie neem contact op via de website.

Nascholing op maat

Indien u dat wenst, kunt u voor uw maatschap of praktijk een cursus op maat samenstellen. De cursus wordt desgewenst bij u in de praktijk gegeven. Wij nodigen u graag uit om contact met ons op te nemen over de mogelijkheden.

Kosten

De kosten per persoon bedragen € 125,-(exclusief BTW) per cursus avond. Bij binnenkomst kunt u gebruik maken van een broodmaaltijd, elke cursus avond wordt afgesloten met een informele borrel.

Ervaringen van deelnemers

 “Ik vond het een zeer geslaagde avond en zeker wekelijks denk ik tijdens een consult er nog wel aan terug. Echt veel aan gehad!”

 

“De oefensessies op de handfantoom zijn erg waardevol. Het is duidelijker geworden wat ik zelf zou kunnen en wat ik moet verwijzen.”

 

“Ik ga vanaf morgen injecteren in de hand”

 

“De injectie voor de behandeling van Quervain ga ik na vanavond uitvoeren.”

De nascholing werd door onze eerdere deelnemers beoordeeld met een 8,7. Deze is opgebouwd uit de volgende scores:

  • Inhoud van de nascholing: 8,5
  • Praktische toepasbaarheid: 8,8
  • Nascholing als geheel: 8,7
  • Lokatie/scholingsruimte: 8,8
  • Catering: 8,8
  • Docenten: 8,8

 

Reageren is niet mogelijk